← BLOG

Aký plot si postaviť okolo domu?

Plot nie je len ohraničením nášho pozemku, ale tiež podstatná súčasť celkového vzhľadu domu a záhrady. Zabezpečuje vaše súkromie, ochranu pred divou zverou a bezpečnosť aj pre domácich miláčikov.

Výber plota by mal zodpovedať hlavne vašim konkrétnym potrebám. V nasledujúcich odsekoch si prejdeme ponuku našich oplotení a ich vhodnosť pre rôzne použitie.

1. Plotové dielce

Ak máte pozemok na rovinatom teréne, plotové panely sú skvelou voľbou. Tieto pevne zvárané plotové dielce dodávajú domu moderný a štýlový vzhľad. Ich povrchová úprava (Zn + PVC) zabezpečuje dlhú životnosť a odolnosť voči korózii. Každý panel sa upevňuje medzi dva stĺpiky pomocou špeciálnych úchytov. Táto technológia je preto vhodná pri častých zmenách smeru plotu (veľa malých strán), alebo keď plot staviate do oblúka. Výsledkom je pevný a esteticky príťažlivý plot.

Plotové panely v rovnom teréne
Plotové panely so zmenou smeru plota do oblúka

2. Pletivové ploty

Pletivo je výbornou voľbou pre pozemky v hrboľatom teréne či strmšom svahu.

Na rozdiel od plotových panelov nemusíte robiť kaskády (zúbky), ale priamo kopírujete terén. Hodí sa aj na menej frekventované miesta – oplotenie kurníka, výbeh pre psa apod. Ak máte v pláne často kosiť okolo plota, odporúča sa pod pletivo umiestniť aj podhrabovú dosku, ktorá vám uľahčí prácu.Plot je pevný, pružný a odolný aj voči fyzickým náporom. Vďaka nižšej cene je vhodný aj na oplotenie veľkých pozemkov.

Pletivový plot vhodný do strmšieho svahu

3. Postaviť si plot svojpomocne

Ak ste zručný kutil a máte chuť rozbehnúť svoj projekt, postavenie vlastného plota môže byť pre vás zaujímavou výzvou. S trochou trpezlivosti a správnymi nástrojmi si môžete vytvoriť oplotenie podľa vlastných predstáv a potrieb. Využiť môžete špice, ktoré sa ľahko využívajú pri stavbe plota. Nezabudnite tiež na potrebné povolenia a dodržiavanie miestnych predpisov.

Samozrejme existuje mnoho iných možností oplotenia – ako sú napríklad betónové ploty, múry. Ich cena je však násobne vyššia. V tomto prípade odporúčame využiť lokálnu firmu, keďže doprava pri nich je mimoriadne drahá.

My ako firma sa špecializujeme na cenovo dostupnejšie varianty, akými sú práve spomínané pletivové a panelové ploty. Akýkoľvek plot slúži svojmu účelu – vymedzenie pozemku, ochrana vašich vlastníckych práv. Našou filozofiu je veľa muziky za málo peňazí pri maximálnom zachovaní účelu a kvality. Ušetrené peniaze na oplotení odporúčame využiť na vaše obľúbené projekty (záhrada, auto, šport, bazén...).

 

CENOVÁ KALKULAČKA

Vyberte si prosím typ plota
Pletivo
Plotový panel

VAŠE PARAMETRE

m
m
m
m
cm
ks
ks

MATERIÁL

Pletivový plot (PVC + Zinok)
Stĺpiky5 ks0,00 €
Pletivo 15 m0,00 €
Napínací drôt30 m0,00 €
Viazací drôt1 ks0,00 €
Napináky4 ks0,00 €
Zemné skrutky5 ks0,00 €
Spolu s DPH 0,00 €

MONTÁŽ

Práca
Práca - plot0,00 €
Logistika
Spolu s DPH0,00 €

Celková cena
vrátane všetkých nákladov:

0,00 € s DPH
(0,00 € bez DPH)

Čo všetko je zahrnuté v cene?

Zaujala Vás táto ponuka?

KONTAKTNÝ FORMULÁR

Fotografia, PDF, alebo skomprimované fotografie v zip. Veľkosť maximálne 2 MB.

.