← BLOG

Stavba plotu bez betónovania

Rozmýšľate nad novým plotom? Okrem rozhodnutia, či si vybrať pletivo alebo plotové panely je dôležité venovať pozornosť aj základom.

Dobré základy, rovnako ako pri stavbe domu, zabezpečia stabilitu, dlhú životnosť a odolnosť voči zmenám počasia. 

ZÁKLADY BEZ POTREBY BETÓNOVANIA

Betónovanie sa dlho považovalo za jediný spoľahlivý spôsob budovania základov pri stavbe plota. Avšak nevýhodou je, že betón dlho schne a vy musíte čakať kým stvrdne, aby ste mohli pokračovať. Náklady sa navyšujú o čas strávený prácou, čo výrazne predražuje a predlžuje výstavbu plota. Eliminovať betónovanie umožňujú zemné skrutky.

AVŠAK NIE JE SKRUTKA AKO SKRUTKA

V povedomí ľudí je zemná skrutka známa ako dutý výrobok z plechu, ktorý zavŕtaním do zeme vytvorí dutinu, do ktorej vkladáme plotovú rúru a fixujeme (betónom, ostrohranným štrkom...). Hĺbka je daná dĺžkou použitej skrutky. Skrutky s dĺžkou cca 1 meter sú drahé a kamenisté podložie vylučuje ich použitie.

Naše "zemné skrutky" Urob si sám sú úplne iná káva. Sú to celokovové masívne odliatky z pevnej hliníkovej zliatiny (silumín = 89% Al + 11% Si). Vsádzajú sa do rúry, nie rúra do nich! Tým ju zmenia na samoreznú šrúbku s dlhým driekom. Môžeme ju zaskrutkovať do zeme ľubovoľne hlboko podľa potreby ako skrutku do dreva.

Hlavné výhody:

1. Rovnaká cena pre ľubovoľnú hĺbku. Tá je najdôležitejšia pri bažinatých, resp. pieskových podložiach. Ani betón, ani dutý plecháč nezabezpečia dostatočnú kvalitu, teda hĺbku fixácie plotu do podložia. Hlina a piesok totiž vyžadujú často hĺbku aj viac ako 1 meter.

2. Celokovový závit preniká aj do kamenistého podložia, o to lepšie ak mu na cestu vytvoríme predvŕtaním diery s korunkovým vrtákom. My používame vrtáky s dĺžkou aj 120 cm. Stavba plotu je tak oveľa rýchlejšia, kvalitnejšia a lacnejšia ako pri použití betónu či "plecháčoch".

 

Zaujalo vás to?

Vypočítajte si cenu stavby plota vďaka našej kalkulačke, alebo sa nám ozvite priamo.

STAVBA PLOTU SVOJPOMOCNE

Ak ste domáci kutil a radi by ste si postavili plot sami, máme alternatívu aj pre vás. Moderná doba prináša inovatívne riešenia a plot si môžete postaviť aj sami vďaka špiciam, ktoré jednoducho nasadíte na stĺpik. Špice so stĺpikmi sa dajú využiť aj na pestovanie hrozna apod. Čeky vám to jednoducho vysvetlí v tomto videu. Viac o špiciach a ich využití zistíte tu:

Ak máte pochybnosti, či si postavíte plot sami, alebo to zveriť firme, tento článok je práve pre vás. Dúfame, že vám poskytne potrebné informácie, aby ste urobili tu správnu voľbu.

 
 

CENOVÁ KALKULAČKA

Vyberte si prosím typ plota
Pletivo
Plotový panel

VAŠE PARAMETRE

m
m
m
m
cm
ks
ks

MATERIÁL

Pletivový plot (PVC + Zinok)
Stĺpiky5 ks0,00 €
Pletivo 15 m0,00 €
Napínací drôt30 m0,00 €
Viazací drôt1 ks0,00 €
Napináky4 ks0,00 €
Zemné skrutky5 ks0,00 €
Spolu s DPH 0,00 €

MONTÁŽ

Práca
Práca - plot0,00 €
Logistika
Spolu s DPH0,00 €

Celková cena
vrátane všetkých nákladov:

0,00 € s DPH
(0,00 € bez DPH)

Čo všetko je zahrnuté v cene?

Zaujala Vás táto ponuka?

KONTAKTNÝ FORMULÁR

Fotografia, PDF, alebo skomprimované fotografie v zip. Veľkosť maximálne 2 MB.

.